FASAKRIL Silikonski fasadni malter

FASAKRIL Silikonski fasadni malter

Zaštitni dekorativni fasadni malter na bazi akrilata i silikona, sa poboljšanom vodoodbojnošću. Namenjen je za obradu spoljašnjih i unutrašnjih mineralnih zidnih površina. Završni je sloj pri izradi termoizolacionih fasada. Proizvodi se u dve granulacije i dve strukture, zaglađene – Z i rajbovane – R.

Karakteristike

Odlično prianja na površinu. Odlikuje se visokom čvrstinom i dobrom paropropusnošću. Postojan je na delovanje atmosferskih uticaja i UV zračenja.

Način rada

Nanosi se ručno, ravnomerno, gletericom od nerđajućeg čelika u debljini najkrupnijeg zrna ili mašinski, odgovarajućim pištoljem na površinu očišćenu od prašine i drugih elemenata koji se krune i otpadaju. Pre nanošenja površinu impregnirati FASAKRIL Podlogom za malter – GRUND. Pre upotrebe promešati mešalicom u originalnoj ambalaži i po potrebi razrediti sa vodom. FASAKRIL Silikonski fasadni malter Z odmah kružno strukturirati plastičnom gletericom do ujednačene teksture. FASAKRIL Silikonski fasadni malter R nakon kratkog sušenja, pomoću plastične gleterice strukturirati po želji: kružno, vertikalno ili horizontalno. Zaprljana mesta i alat nakon upotrebe odmah oprati vodom.

Sušenje

Suv na dodir nakon 6 – 10 h, a nakon 24 h otporan na kišu (T=+20°C, rel.vl. 65%).

Pakovanje

25 kg

Potrošnja

Zrno 1,5 mm ~ 2,5 kg/m²; Zrno 2,0 mm ~ 3,0 kg/m².

Nijanse

Bela, različiti tonovi mogu se dobiti nijansiranjem na HG MIX-u.

Upotreba